Zoeken op:

Vestigingsplaats
Postcode
Rijschoolnaam
Examenplaats

Rijschoolhouders

Inloggen Aanmelden

Rijscholen in Nederland

De juiste autorijschool kiezen


Een autorijschool of kortweg 'rijschool' is een instituut dat mensen de mogelijkheid biedt een rijbewijs te halen. Een rijbewijs is nodig om te mogen rijden in een motorvoertuig. Dit gaat doorgaans om rijbewijs B, het rijbewijs dat nodig is voor het rijden in een auto. Bij de meeste rijscholen is het echter ook mogelijk andere rijbewijzen te halen, zoals rijbewijs C voor vrachtwagens of D voor bussen.

Iedereen wil natuurlijk het liefst in één keer zijn of haar rijbewijs halen. Voor een groot deel hangt de slaagkans af van de persoon zelf, maar de rijschool kan hier ook een heel grote rol in spelen. De omvang van de rijschool of de prijs die de rijschool hanteert, zeggen niet altijd wat over de kwaliteit en de slaagkans bij de betreffende rijschool.

Slaagkans rijschool

De slaagkans hangt af van diverse factoren. Instructeurs spelen een cruciale rol, maar ook de lesmethode en het aantal lessen dat gegeven wordt beïnvloeden de slaagkans. Andere factoren als type lesauto's (automaat of met schakelen) kunnen de slaagkans beïnvloeden; laat je dus niet misleiden.

Je kunt op diverse factoren letten bij het kiezen van een rijschool. Hier volgen een paar voorbeelden:

  • Wat is het slagingspercentage van de rijschool?
  • Krijg je les van een vaste instructeur? Een vaste instructeur geeft meer stabiliteit dan lessen van verschillende instructeurs.
  • Krijg je de lessen in hetzelfde voertuig?
  • Kun je een les inhalen wanneer een les is uitgevallen?
  • Wat gebeurt er als de instructeur onverwachts een poos niet kan lesgeven, is er dan ruimte voor vervanging binnen de rijschool?
  • Werkt de rijschool met tussentijdse toetsen? Dit verhoogt de kans op slagen.


Rijschool beoordelen

Heb jij je rijbewijs al in the pocket? Beoordeel dan jouw rijschool! Je maakt bovendien kans op een hotelbon voor twee personen in een 4-sterren hotel!